[WERKTITEL] - DE NIEUWE LICHTING

[WERKTITEL] - DE NIEUWE LICHTING
[WERKTITEL] - DE NIEUWE LICHTING

[WERKTITEL] - De nieuwe lichting - 2022

Een samenwerking tussen MusicalMakers en Nanoek!

Dompel je onder in een bijzonder muzikale avond uitgevoerd door nieuwe talenten van de toekomst. Naast bestaande en bewerkte nummers uit recente Broadway en West-End musicals wordt gloednieuw materiaal opgevoerd.

Nieuwe makers stellen het programma samen, bepalen de inhoud en creëren nieuw repertoire. De makers van de toekomst koppelen verhalen en thema’s uit hedendaagse musicals aan hun eigen verhalen. Ze verwerken de wereld waarin we nu leven en hoe we ons hiertoe kunnen verhouden in nieuwe teksten, nummers en choreografieën.

De Nieuwe Lichting is een concept van Nanoek, Sterre Verschoor en Dominique de Bont, om net afgestudeerd musicaltalent een podium te bieden.

De samenstelling van de performers, de artistieke visie en de inhoud van De Nieuwe Lichting wordt in samenwerking met MusicalMakers gedaan.

Cast
Cheyenne Herdigein, Jelle Verbogt, Iwan Oorburg, Teuntje Post en Maggie Symonds, Shanice Redan, Lindy Zimmer en Jip Verdellen.
Het team staat onder artistieke leiding van Stephen Liebman en Anouk Beugels, die ook de regie op zich neemt. Roxana Verwey is regie-assistent en choreograaf. De muzikale leiding is in handen van Marco Hoving.

De talentvolle makers die bestaande nummers bewerken en nieuw materiaal creëren zijn componist Jelle Hoekstra en schrijvers Giefa Boomdijk, Ryan Pinas, Lindy Zimmer en Cheyenne Herdigein
Lichtontwerp was in handen van Jan Kortbeek/Lightwise, het geluidsontwerp van Wouter Lamb