The last five years

De succesvolle off-Broadway musical The Last Five Years komt naar de theaters!
Een intieme en eigenzinnige musical over liefhebben en loslaten.

Deze gloednieuwe versie met een ijzersterke cast (Jolijn Henneman en Timo Tembuyser), prachtige muziek en een eigentijdse vertaling, is een niet-te-missen musical.

The Last Five Years, geschreven en gecomponeerd door Jason Robert Brown, vertelt het verhaal over twee New Yorkers die in vijf jaar tijd van hevige liefde naar een break-up bewegen. Voor de twintigers ligt de wereld aan hun voeten. Actrice Cathy probeert haar plekje te veroveren in de theaterwereld, terwijl romanschrijver Jamie zijn eerste boek publiceert en op de rand van groot succes staat. We volgen Jamie’s verhaal in chronologische volgorde, terwijl we Cathy’s verhaal juist achterstevoren beleven vanaf het einde van hun turbulentie relatie. Hun paden kruisen elkaar slechts één keer, op hun bruiloft.

Zonder de oorspronkelijke tekst en de muziek uit het oog te verliezen, pogen de creatives het verhaal een nieuwe female gaze mee te geven. Door deze spannende en frisse versie raakt dit herkenbare liefdesverhaal je recht in het hart.

Naar de speellijst

Regie Anouk Beugels, Suzanne Heijdra
Vertaling Judith Boesen
Cast Jolijn Henneman, Timo Tembuyser, Cody Schuitemaker (dans)