Brave new musicals

Lokroep

Stichting Nanoek - Lokroep - Rob de Haan

Lokroep de musical

Lokroep de Musical is een enkele reis naar het genadeloze gebied tussen verleiding en bedreiging. Een raamvertelling die je meeneemt naar een steriele operatiekamer, een coffee corner die druipt van activisme en naar de studio van de meest bekeken talkshow van Nederland. Gecomponeerd, geschreven en bedreven door een nieuw creatief collectief.

Artistiek team
Regie en concept: Anouk Beugels
Componist: Job Greuter
Muzikaal Coach: Paul Maassen
Schrijvers: Elisabeth van Nimwegen, Marijn Bellaard Amanda Payne, Lotte Pierik, Lisse Knaapen, Mirthe Bron
Schrijfcoach: Tjyying Liu en Anouk Beugels

Om Brave New Musicals te maken moet je durven experimenteren en onderzoeken. Lokroep kent een uitgebreid voortraject. Na een jaar van schrijven werd een eerste rauwe versie in de zomer van 2021 gepresenteerd aan het publiek in De Balie te Amsterdam. Dit werd gedaan in de vorm van een lezing, waarmee we input verzameld hebben voor de verdere ontwikkeling. Hieronder zie je een van de lezing.

Lokroep Musical productie

Speeldata

Zomer 2022

16 en 17 juni – Try-out Rotterdam, Walhalla
18 juni – Pre-première Rotterdam, Walhalla
19 juni – Matineevoorstelling Rotterdam, Walhalla
23 juni – Perspremière Amsterdam, DeLaMar West
24, 25, 26 juni – Avondvoorstelling Amsterdam, DeLaMar West

Tournee 2022

28 september – Heerlen, Parkstad Theaters
29 september – Doetinchem, Amphion
1 oktober – Breda, Chassé Theater
3 oktober – Utrecht, Stadsschouwburg
4 oktober – Zwolle, Odeon
5 oktober – ’s Hertogenbosch, Verkadefabriek

Shout Out

De Nieuwe Lichting

De nieuwe lichting

Vanwege het wegvallen van de afstudeervoorstellingen in het seizoen 2019-2020 en 2020-2021 presenteert NANOEK een muzikaal ‘Gesamtkunstwerk’. Afstudeerders van verschillende muziektheater- en musicaltheateropleidingen verenigen zich en laten met virtuoze brutaliteit zien wat ze in hun mars hebben. Zij tonen de diversiteit van het muziektheatergenre en zoeken daarin de mogelijkheden en grenzen op. Samen met reeds erkende talenten (o.a. Lucretia van der Vloot en Doris Baaten) bezingen zij een theatrale toekomst waarin ‘later al lang is begonnen’. De gastartiesten zullen per voorstelling verschillen waardoor elke avond opnieuw een verrassing is!

Artistiek team

Initiatiefnemers: Dominique de Bont (winnaar Musical Award voor aanstormend talent 2020) en Sterre Verschoor (Spring Awakening en Hij Gelooft in mij)

Regie: Anouk Beugels

Muzikale leiding: Jeroen Sleyfer en Marco Hoving

Choreografie: Daan Wijnands en Lucas Schilperoort

Vocal coaching: Marco Hoving, Ivar Costenoble, Jack Breikers

Dance captain: Sammy Uivel

Regie assistentie: Suzanne Heijdra

Gastartiesten: Renée van Wegberg, Doris Baaten, Lucretia van der Vloot, Job Greuter, Sanne den Besten.

Cast:

Michael Muyderman, Iris Bakker, Nicole van Beest, Jimi Hendrikse, Noortje van Eijl, Bas van Rijswijk, Quinten de Smedt, Sammy Uivel, Niels Gordijn, Lindy Zimmer, Merel Kappenburg, Melissa Lodder, Judith Boesen, Sterre Verschoor, Dominique de Bont

De Nieuwe Lichting was in oktober en november 2021 te zien in verschillende theaters in Nederland.

Foto’s: Peggy de Haan.

Niet Antigone

Niet antigone

Artistiek team:

Regie en coach: Anouk Beugels

Schrijver: Amanda Payne

Componist: Charlotte Dommershausen

Schrijfcoach en dramaturgisch advies: Ramsey Nasr

Muzikaal coach: Jeroen Sleyfer

NIET ANTIGONE de concertante lezing was in augustus te zien op O. Festival for Opera.Music.Theatre te Rotterdam.

De volledige lezing en de making off zijn nu te beluisteren op de NANOEK-podcast!

Storm

Storm musical aanstormend talens musicals

Storm

STORM De theatrale pitch was in augustus te zien O. Festival for Opera.Music.Theatre te Rotterdam. Luister deze terug op de NANOEK-podcast. Hierin maak je kennis met 2 bijzondere vrouwen die de geschiedenisboeken zijn ontglipt. Plaatst Millie Taylor (Bijzonder Hoogleraar Musical) met haar inleiding over vrouwen in musical alles in context.