De Nieuwe Lichting

De Nieuwe Lichting
De Nieuwe Lichting
De Nieuwe Lichting

De nieuwe lichting

Vanwege het wegvallen van de afstudeervoorstellingen in het seizoen 2019-2020 en 2020-2021 presenteert NANOEK een muzikaal ‘Gesamtkunstwerk’. Afstudeerders van verschillende muziektheater- en musicaltheateropleidingen verenigen zich en laten met virtuoze brutaliteit zien wat ze in hun mars hebben. Zij tonen de diversiteit van het muziektheatergenre en zoeken daarin de mogelijkheden en grenzen op. Samen met reeds erkende talenten (o.a. Lucretia van der Vloot en Doris Baaten) bezingen zij een theatrale toekomst waarin ‘later al lang is begonnen’. De gastartiesten zullen per voorstelling verschillen waardoor elke avond opnieuw een verrassing is!

Artistiek team

Initiatiefnemers: Dominique de Bont (winnaar Musical Award voor aanstormend talent 2020) en Sterre Verschoor (Spring Awakening en Hij Gelooft in mij)

Regie: Anouk Beugels

Muzikale leiding: Jeroen Sleyfer en Marco Hoving

Choreografie: Daan Wijnands en Lucas Schilperoort

Vocal coaching: Marco Hoving, Ivar Costenoble, Jack Breikers

Dance captain: Sammy Uivel

Regie assistentie: Suzanne Heijdra

Lichtontwerp: Jan Kortbeek/Lightwise

Geluidsontwerp: Jan van Dijk

Gastartiesten: Renée van Wegberg, Doris Baaten, Lucretia van der Vloot, Job Greuter, Sanne den Besten.

Cast:

Michael Muyderman, Iris Bakker, Nicole van Beest, Jimi Hendrikse, Noortje van Eijl, Bas van Rijswijk, Quinten de Smedt, Sammy Uivel, Niels Gordijn, Lindy Zimmer, Merel Kappenburg, Melissa Lodder, Judith Boesen, Sterre Verschoor, Dominique de Bont

De Nieuwe Lichting was in oktober en november 2021 te zien in verschillende theaters in Nederland.

Foto’s: Peggy de Haan.